Završna večera europskog prvenstva novinara u kuhanju kotlić gulaša održana je u našoj vinariji.

ORAHOVICA – Nakon dvije godine, uz pomoć Grada Orahovice i njihove Turističke zajednice, organizirano je 13. Prvenstvo Europe u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću za novinare. Kuhalo se u parku u središtu Orahovice, a natjecalo se 16 ekipa iz pet europskih država – Italije, Slovenije, BiH, Srbije te nekoliko ekipa iz Hrvatske koje su predstavljale primorsku i kontinentalnu Hrvatsku.

Organizator Vladimir Jurić Primorski, iz orahovačkog TZ-a, osigurao je namirnice, a na ekipama je bilo donijeti kotlić, začine i, naravno, svoje recepte za kuhanje delicije – lovačkog gulaša od divljeg vepra.

Nakon dva i pol sata kuhanja internacionalni žiri presudio je da je najbolji lovački gulaš pripremila ekipa Večernjeg lista iz Zagreba, viceprvak je ekipa Glasa Slavonije, dopisništvo Beli Manastir. Glavni kuhar, novinar Ivica Getto, primio je i srebrnu medalju uz poklone Grada Orahovice. Treće mjesto osvojila je ekipa RTRS-a Banja Luka, BiH.

Posebno priznanje primila je i ekipa tjednika Kronika požeško-slavonska za svoj lovački gulaš po receptu iz Požeške kotline, ali i priznanje za organizaciju nekoliko gastronomskih manifestacija koje su postale međunarodne. Priznanje je iz ruku orahovačke gradonačelnice Ane Marije Petin primio glavni urednik Vladimir Protić.

Grad Orahovica pokazao se kao odličan domaćin, bio je već i domaćin Prvenstva Hrvatske u kuhanju lovačkog gulaša za novinare, a gradonačelnica Orahovice pozvala je ovu veselu internacionalnu ekipu da ih ponovno posjete.

Domaćini su organizirali svim ekipama obilazak kulturnih i povijesnih lokacija, izložbu slavonsko-podravske željeznice koja je povezivala Orahovicu s ostatkom svijeta od 1890. godine, kada je prvu prugu napravio Gutmann, pa sve do 1970. godine, kada je ta željeznička mreža prestala s prijevozom. Završna svečana večera i Novinarska noć organizirani su u Vinariji Patkoš. AGM Kruna